Рибен стек, паниран в брашно от нахут


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    стек от шаран
  • 100 г
    брашно от нахут
  • 60 г
    краве масло
  • 0.5 пакетче
    бакпулвер
  • 2 г
    къри на прах

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Стековете се посоляват и се оставят настрана за 10 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    От брашното, бакпулвера, кърито, хималайска сол и 150 мл студена вода се приготвя хомогенна смес за панировка, която се оставя да почине 10 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибните стекове се подсушават върху кухненска хартия, потапят се в панировката, като излишното се оставя да се отцеди, и се пържат в умерено сгорешеното масло по 4–5 минути от всяка страна.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, подправят се с черен пипер и се сервират.

Подобни рецепти