Рибни кюфтета със зеленчуци на грил


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
патладжани
2 бр.
зелени чушки
2 бр.
червени чушки
2 бр.
жълти чушки
1 бр.
тиквичка
2 бр.
домати
4 бр.
пъстърва
4 бр.
яйца
1 ч.л.
смлян кимион
2 с.л.
галета
1 ч.л.
сух естрагон
2 глави
шалот
0.5 връзка
магданоз
2.5 ч.л.
сол
50 мл
маслиново масло
100 г
майонеза
50 г
дижонска горчица
50 г
мариновани краставички
2 скилидки
чесън
0.5 връзка
копър
1 бр.
лимон

Приготвяне

1
Патладжанът, тиквичката и доматът се нарязват на шайби, чушките - на големи парчета и се пекат в нагорещен намазан с маслиново масло грил тиган.
2
Рибата се филетира, костите се почистват, а кожата се отстранява. Рибните филета се смилат в блендер с 2 от яйцата, кимиона, галетата, естрагона, шалота, магданоза и 2 ч. л. от солта, до получаването на хомогенна смес. От нея се оформят кюфтета, намазват се с маслиново масло и се пекат в грил тиган.
3
Киселите краставички се нарязват на малки кубчета, чесънът и копърът се наситняват, а яйцата се сваряват и се настъргват. Всички продукти се смесват с майонезата и дижонската горчица, сосът се посолява и се подправя с лимонов сок на вкус.
4
Изпечените зеленчуци се наситняват. Подправят се с мента, сол и лимонов сок.

Подобни рецепти