Руло от кайма с бекон и кисело зеле


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
кайма смес
800 г
кисело зеле
2 бр.
моркови
2 глави
лук
2 скилидки
чесън
2 бр.
яйца
12 бр.
пушен бекон
1 връзка
магданоз
4 бр.
филии бял хляб
1 ч. л.
смлян кимион
1 с. л.
маслиново масло

Приготвяне

1
Зелето се реже на ивички, морковите се настъргват, скилидките чесън и едната глава лук се наситняват. В маслиновото масло се запържват морковите и лукът, докато омекнат.
2
След това към тях се добавят чесънът и зелето и се готви, докато плънката стане суха, без течност. Подправя се с черен пипер и сол.
3
Хлябът се накисва в малко вода. Другата глава лук се настъргва на фино ренде.
4
В купа се смесват каймата, отцеденият от водата хляб, яйцата, кимионът, сол и черен пипер на вкус, настърганият лук и наситненият магданоз. Всичко се разбърква.
5
Върху намокрен лист пергаментова хартия се подреждат лентичките бекон, а отгоре равномерно се разстила каймата. Върху нея се поставя сместа със зелето, като се заглажда добре.
6
Навива се стегнато руло. Хартията се маха, рулото се поставя върху алуминиево фолио, намазнено с маслиново масло. 
7
Отново се завива стегнато руло, поставя се в тава за печене и се налива 1 ч. ч. вода.
8
Пече се 40 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор. След това фолиото се отстранява, полива се със соса от печенето и се допича за още 20 минути. Изважда се, оставя се да почине 5 – 10 минути и се нарязва.

Подобни рецепти