Скариди в сос "Чимичури"


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    скариди (26–30 размер)
  • 1 връзка
    магданоз
  • 1 връзка
    кориандър
  • 1 бр.
    малка глава червен лук
  • 3 скилидки
    чесън
  • 1 ч. л.
    сух риган
  • 3 с. л.
    лимонов сок
  • 2 с. л.
    червен винен оцет
  • 0.5 ч. л.
    морска сол
  • 0.5 ч. л.
    прясно смлян черен пипер
  • 0.5 ч. л.
    чили на прах
  • 120 мл
    маслиново масло „Екстра върджин“

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Магданозът, кориандърът, риганът, лукът и чесънът се почистват и се измиват. Сухият риган може да бъде заменен с 1/2 връзка пресен. Слагат се в блендер, заедно с лимоновия сок, оцета, морската сол, черния пипер и чилито и се смилат за кратко. Налива се 1 с. л. маслиново масло и отново се миксира за около 15 секунди.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Скаридите се почистват, измиват се и се подсушават.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалото маслиново масло се загрява, слагат се скаридите и се готвят по 2 минути от всяка страна, докато порозовеят. Налива се 1 ч. ч. от соса, разбърква се и се поднася веднага, по желание с препечен хляб.

Подобни рецепти