Суфле с кашкавал и чубрица


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

50 г
краве масло
50 г
брашно
500 мл
прясно мляко
3 бр.
яйца
0.5 ч.л.
смлян кимион
1 щипка
индийско орехче
0.5 ч.л.
чубрица
100 г
кашкавал

Приготвяне

1
Бешамелът се приготвя като маслото се разтопява на слаб огън и в него се запържва брашното. Добавя се затопленото прясно мляко и се бърка непрекъснато, докато сосът се сгъсти.
2
Прибавят се кимионът, индийското орехче, чубрицата и кашкавалът, докато сосът е още топъл.
3
Жълтъците се отделят от белтъците и се добавят към вече охладената смес. Белтъците се разбиват до мека пяна и се смесват внимателно с останалите продукти.
4
Получената смес се разпределя в намазани с масло и поръсени с галета купички, като трябва да достига малко над средата. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 11 минути.
5
Суфлето се поднася с микс от зелени салати, овкусени с маслиново масло, лимон и сол.

Подобни рецепти