Суфле с кашкавал и чубрица


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 50 г
    краве масло
  • 50 г
    брашно
  • 500 мл
    прясно мляко
  • 3 бр.
    яйца
  • 0.5 ч.л.
    смлян кимион
  • 1 щипка
    индийско орехче
  • 0.5 ч.л.
    чубрица
  • 100 г
    кашкавал

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Бешамелът се приготвя като маслото се разтопява на слаб огън и в него се запържва брашното. Добавя се затопленото прясно мляко и се бърка непрекъснато, докато сосът се сгъсти.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се кимионът, индийското орехче, чубрицата и кашкавалът, докато сосът е още топъл.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Жълтъците се отделят от белтъците и се добавят към вече охладената смес. Белтъците се разбиват до мека пяна и се смесват внимателно с останалите продукти.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Получената смес се разпределя в намазани с масло и поръсени с галета купички, като трябва да достига малко над средата. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 11 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Суфлето се поднася с микс от зелени салати, овкусени с маслиново масло, лимон и сол.

Подобни рецепти