Сушени чушки с булгур, праз, ориз и зеле


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 стръка
праз
8 с. л.
олио
500 г
кисело зеле
200 г
ориз
200 г
булгур
1 бр.
сушена люта чушка
1 ч. л.
сух джоджен
20 бр.
сушени чушки
150 мл
зелев сок

Приготвяне

1
Празът се наситнява и се запържва в олиото. Няколко листа от киселото зеле се заделят настрана, а останалото количество се наситнява и се добавя към запържения праз.
2
След като и зелето се позапържи, се сипват оризът и булгурът. Налива се около 1 ч. ч. вода, овкусява се със сол, черен пипер, накълцаната люта чушка и джоджена и щом течността се абсорбира, се дърпа от котлона.
3
Сушените чушки се накисват в топла вода за 10–15 минути. Пълнят се с оризовата смес и се подреждат в тава. Покриват се със заделените листа кисело зеле.
4
Наливат се зелевият сок и част от водата, в която са били накиснати чушките, така че течността да ги покрие.
5
Съдът се похлупва и ястието се готви в загрята на 200 °С фурна с вентилатор за около 1 час или докато течността се абсорбира.

Подобни рецепти