Свинска кавърма


Време за приготвяне
130 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    свинска плешка без кост
  • 5 стръка
    праз
  • 3 бр.
    червени чушки
  • 3 бр.
    зелени чушки
  • 2 скилидки
    чесън
  • 0.5 ч.ч.
    червено вино
  • 1 ч. ч.
    зеленчуков бульон
  • 2 с. л.
    доматена паста (концентрат)
  • 2 с. л.
    краве масло
  • 3 с. л.
    олио
  • 1 с. л.
    червен пипер
  • 0.5 ч. л.
    чубрица
  • 0.25 връзка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото. Изважда се.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се нарязаните на кубчета чушки. Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат. Налива се виното, месото се връща и се оставя алкохолът леко да се изпари.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200°С фурна с вентилатор около 1 час и 30 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз.

Подобни рецепти