Вариации със свинско


Време за приготвяне
240 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 кг
    свинска плешка без кост
  • 2 бр.
    сурови наденици
  • 1 бр.
    наденица
  • 250 г
    пушен бекон
  • 2 бр.
    свински крачета
  • 3 бр.
    морков
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 стрък
    селъри
  • 500 г
    прясно зеле
  • 1 стрък
    праз
  • 300 г
    пак чой
  • 4 бр.
    дафинов лист
  • 1 с. л.
    бахар на зърна
  • 1 с. л.
    ким
  • 1 с. л.
    черен пипер на зърна
  • 1.5 л
    телешки бульон
  • 6 бр.
    картофи
  • 20 г
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Свинската плешка се шпикова с чесъна, 1 морков и селъри.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Зелето се нарязва на четвъртини, а празът – на едро.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Шпикованото месо, заедно със зелето, праза, пак чоя, надениците, бекона, свинските крачета и подправките се слагат в подходяща тенджера и се заливат с бульона. Варят се 3 часа или до готовност. Един час преди да станат готови, се добавят картофите и морковите.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сварените картофи се изваждат и намачкват с маслото.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Вариациите от свинско се поднасят върху намачканите картофи и се поръсват с червения пипер. Сервират се с горчица и хрян.

Подобни рецепти