Яхния от червена леща с кюфтенца


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    червена леща
  • 200 г
    лук
  • 4 скилидки
    чесън
  • 200 мл
    доматено пюре
  • 200 г
    бейби спанак
  • 2 с.л.
    маслиново масло
  • 1 ч.л.
    куркума
  • 1 ч.л.
    пушен червен пипер
  • 0.25 ч.л.
    лют червен пипер
  • 1 ч.л.
    сол
  • 250 г
    телешка кайма
  • 1 бр.
    малка глава червен лук
  • 1 бр.
    яйце
  • 3 с.л.
    галета
  • 100 мл
    прясно мляко

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    За кюфтенцата към каймата се прибавят нарязаните лук и половината скилидки чесън, яйцето, галетата, солта, черният пипер и млякото. Омесва се добре и се оформят кюфтенца, които се пържат в загрято маслиново масло, докато се зачервят приятно от всички страни – приблизително за 7–8 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Мазнината за яхнията се загрява в тенджера, слага се нарязаният лук и се запържва няколко минути, докато омекне.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се накълцаният чесън, лютият пипер и пушеният червен пипер. Веднага щом подправките пуснат аромата си, се слагат лещата, 400 мл вода и доматеното пюре.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Готви се 10 минути, поръсва се със сол, пускат се приготвените кюфтенца и ястието се готви още 10 минути. Накрая се прибавят куркумата и спанакът.

Подобни рецепти