Агнешка плешка с бяло вино


Време за приготвяне
240 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    агнешка плешка
  • 100 мл
    бяло вино
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 2 стръка
    розмарин
  • 2 с. л.
    бял винен оцет
  • 1 глава
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Две скилидки чесън и един стрък розмарин се нарязват на ситно. В месото се правят дълбоки разрези. Поставя се в тава, залива се с маслиновото масло, овкусява се с чесъна, розмарина, сол и черен пипер. Със сол и черен пипер се овкусява и от долната страна. Останалата глава чесън се разделя на две и се слага в тавата.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пече се за 3 часа и 30 минути в загрята на 150 ºC фурна, като периодично се залива със соса от печенето.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато месото е почти готово, се залива с виното и оцета и се допича на 220 ºC за 10 минути. Поднася се със соса от печенето и стрък розмарин за украса.

Подобни рецепти