Агнешко магданозлия


Време за приготвяне
270 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1.75 кг
агнешки бут
200 г
кисело мляко
100 г
краве масло
6 връзки
магданоз
1 връзка
пресен лук
2 връзки
пресен чесън
2 бр.
моркови
1 бр.
яйце
1 с.л.
доматена паста (концентрат)
1 ч.л.
червен пипер
0.5 брой
лимон

Приготвяне

1
Месото се обезкостява и се реже на кубчета. Лукът и чесънът се накълцват, а морковите се обелват и се настъргват.
2
Така подготвените продукти се пускат в съд със сгорещеното масло и се готвят под капак, докато месото омекне, отделилата се течност се изпари и продуктите започнат да се пържат.
3
Тогава се прибавят доматеният концентрат и червеният пипер. Разбърква се и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Готви се на умерен огън около 3 часа. Когато месото е готово, се добавя и накълцаният магданоз.
4
Готви се 2–3 минути и се застройва с лимоновия сок, разбъркан с жълтъка и киселото мляко. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се поднася.

Подобни рецепти