Агнешко с тиквички и патладжани в къри сос


Време за приготвяне
150 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
агнешки главички
1 глава
лук
1 брой
морков
300 г
глава целина
10 бр.
черен пипер на зърна
6 бр.
бахар на зърна
1 с.л.
смлян кориандър
5 бр.
дафинов лист
1 с.л.
червен пипер
1 с.л.
шарена сол
2 стръка
мащерка
2 стръка
розмарин
100 г
краве масло
2 бр.
патладжан
2 бр.
тиквички
80 г
червена къри паста
100 г
нишесте
100 мл
маслиново масло
100 г
сол
1 л
вода

Приготвяне

1
Агнешките главички се варят с лука, чесъна, моркова, целината, черен пипер на зърна, бахар, кориандър и дафинови листа. След като се сварят, се отделят мозъкът, бузите и езикът.
2
Запичат се с червен пипер, шарена сол, мащерка, розмарин и масло във фурна без вентилатор на 160 градуса за около 15 минути.
3
Патладжаните се нарязват и се накисват в разтвор от вода и сол за 2 часа. Подсушават се, овалват се в нишесте и се сотират на тиган. Тиквичките се нарязват и се прибавят при патладжаните.
4
Когато зеленчуците придобият златист цвят, се добавя къри пастата и се деглазира с агнешки бульон. Запеченото агнешко се сервира върху къри зеленчуците. Накрая по желание се поръсва с магданоз.

Подобни рецепти