Бухалчета от кайма


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
телешка кайма
200 г
спагети
1 бр.
яйце
100 г
галета
150 мл
маслиново масло
800 г
домати на кубчета от консерва
1 с.л.
олио
100 мл
вода
2 с.л.
захар
1 бр.
морков
50 г
кашкавал

Приготвяне

1
Каймата се смесва с яйцето и 50 мл от маслиновото масло. Обърква се добре. Подправя се със сол и черен пипер, и се прибавя галетата. Всичко се омесва и се оформят кюфтенца с диаметър около 5 см, които се подреждат в застлана с пергаментова хартия тава. Поливат се с останалото маслиново масло и се пекат 25 минути в загрята на 200 °С фурна.
2
За приготвянето на соса, доматите и водата се сипват в сгорещен тиган с олиото. Готвят се около 15 минути, прибавят се захарта и сол на вкус, и се разбърква. Готви се още 10 минути.
3
Спагетите се сваряват в подсолена вода.
4
В чиния се слага от пастата, полива се с малко от соса и отгоре се поставят две кюфтенца, като се декорират с морков, изрязан под формата на ромб за носа и триъгълник за краката. От кашкавала и маслините се изрязват кръгчета за очите на малките сладки бухалчета.

Подобни рецепти