Чушки с картофена плънка и яйчена заливка


Време за приготвяне
100 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

6 бр.
червени чушки
2 скилидки
чесън
3 бр.
морков
4 бр.
селъри
80 мл
маслиново масло
1 ч. л.
сух розмарин
600 г
картофи
3 бр.
яйца
400 мл
прясно мляко
2 с. л.
брашно

Приготвяне

1
Чушките се измиват и се изпичат за 45 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор. 
2
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Целината се обелва и се нарязва на ситно.Чесънът също се наситнява.
3
Половината от маслиновото масло се загрява и в него се запържват целината и чесънът. Прибавят се морковите и също се запържват. Когато зеленчуците омекнат се подправят с розмарина и се оставят да се охладят.
4
Картофите се обелват, разрязват се на четвъртинки и се сваряват. Прибавят се към другите зеленчуци и се намачкват. Поливат се с останалото маслиново масло и се овкусяват със сол и черенпипер.
5
Чушките се обелват, почистват се от семките, като се разрязват в долната си част– дръжката не трябва да се изрязва. Пълнят се със сместа и се подреждат в тава.
6
Яйцата се разбиват и се налива прясното мляко. Поръсва се брашното и се разбива отново. Чушките се заливат със сместа и се пекат 30 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор.

Подобни рецепти