Доматена супа


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1.5 кг
домати
3 скилидки
чесън
3 стръка
мащерка
7 листа
босилек
1 ч. л.
сол
30 мл
маслиново масло
1 глава
лук
300 мл
зеленчуков бульон

Приготвяне

1
Доматите се почистват и се нарязват на дребно.
2
Поставят се в тава, покрита с хартия за печене, подправят се със сол, прибавя се стритият на паста чесън, поливат се с маслиново масло и се слагат във фурната.
3
Пекат се на 200°C за около 35 минути, докато омекнат.
4
Лукът се нарязва и се запържва за 2 минути в тенджера с 1 с. л. маслиново масло.
5
Прибавят се запечените домати, сместа се пасира, налива се гореща вода или зеленчуков бульон, и се готви за кратко.
6
Накрая се прибавя босилекът. Ако има нужда, се подправя със сол на вкус. Супата се сервира с крутони и стрък мащерка.

Подобни рецепти