Гаспачо с диня


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
диня
300 мл
бяло вино
100 мл
вода
1 скилидка
чесън
1 бр.
люта чушка
20 мл
маслиново масло
1 стрък
мащерка
3 бр.
черен пипер
10 г
слънчогледови семки

Приготвяне

1
Водата и виното се кипват със сол, след което течността се оставя да се охлади.
2
Обелената, нарязана и почистена от семките диня се пасира.
3
Чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно и се стриват в хаванче. Прибавят се няколко зърна черен пипер и няколко листенца мащерка и всичко се стрива добре.
4
Към пасираната диня бавно се налива винената течност, сместа се подправя с пикантната паста и накрая се сипва маслиновото масло. Супата се охлажда много добре.
5
Сервира се със слънчогледови семки и допълнително подправена с прясно смлян черен пипер и мащерка.

Подобни рецепти