Ирландско картофено пюре "Колканон"


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
картофи
150 г
сушен бекон
80 г
пресен лук
50 мл
прясно мляко
75 г
краве масло

Приготвяне

1
Зелето се почиства, измива се и се реже на малки парчета. Бланшира се за кратко в подсолена вряща вода, така че да остане леко хрупкаво отвън. Отцежда се добре и се оставя настрана.
2
В сух, сгорещен тиган се запича нарязаният бекон, до златисто-кафяво.
3
Картофите се обелват, режат се на едро, сваряват се в подсолена вода и се отцеждат.
4
Към тях се прибавят маслото, топлото мляко, черен пипер и сол, и всичко се смачква много добре. Прибавят се бланшираното зеле, нарязаният лук, запеченият бекон и всичко се разбърква добре.
5
Картофеното пюре се сервира с печено месо.

Подобни рецепти