Капелини с карфиол и сос


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
паста „Капелини”
400 г
карфиол
80 г
сирене „Грана падано“
60 г
краве масло
60 г
брашно
100 мл
готварска сметана
3 бр.
триъгълници топено сирене
10 листа
пресен босилек

Приготвяне

1
Пастата се вари в подсолена вода.
2
Карфиолът се почиства и се вари 5 минути, след което се отцежда, а водата се запазва.
3
Брашното се запържва в маслото до златисто, съдът се дърпа от огъня и се налива 300–400 мл от водата, в която се е варил карфиолът. Съдът се връща на огъня и сместа се готви на слаб огън около 10 минути, след което се налива готварската сметана.
4
Прибавят се топеното сирене и 30 г от настърганото сирене „Грана падано”. Сместа се бърка до стопяването на сирената. Посолява се.
5
Пастата се разпределя в чинии, полива се със сос, слагат се по няколко розички карфиол, поръсва се с останалото настъргано сирене и се подправя с прясно смлян черен пипер.
6
Ястието се сервира с листа пресен босилек.

Подобни рецепти