Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Печурките се нарязват на малки парчета.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Лукът се запържва за кратко в маслиновото масло. Посолява се и когато омекне, се прибавят чесънът и нарязаните гъби. Оставя се да къкри 10 минути, като от време на време се разбърква.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавят се сушените манатарки, малко мащерка и прясно смлян черен пипер. Налива се водата (или зеленчуков бульон) и се готви 15 - 20 минути.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Супата се пасира до гладка консистенция. Връща се на огъня, прибавя се нишестето, предварително разтворено в малко студена вода и се готви още няколко минути.
5
accessibility.recipes.cookingstep
При необходимост супата се овкусява с още сол и черен пипер. Накрая се прибавят сметаната и ситно нарязаният магданоз. По желание може да се поръси с капки маслиново масло.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
печурки
2 ч. л.
сушени манатарки
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 ч. л.
царевично нишесте
100 мл
готварска сметана
1 с. л.
наситнен магданоз
1 л
вода
2 с. л.
маслиново масло
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Печурките се нарязват на малки парчета.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Лукът се запържва за кратко в маслиновото масло. Посолява се и когато омекне, се прибавят чесънът и нарязаните гъби. Оставя се да къкри 10 минути, като от време на време се разбърква.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавят се сушените манатарки, малко мащерка и прясно смлян черен пипер. Налива се водата (или зеленчуков бульон) и се готви 15 - 20 минути.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Супата се пасира до гладка консистенция. Връща се на огъня, прибавя се нишестето, предварително разтворено в малко студена вода и се готви още няколко минути.
5
accessibility.recipes.cookingstep
При необходимост супата се овкусява с още сол и черен пипер. Накрая се прибавят сметаната и ситно нарязаният магданоз. По желание може да се поръси с капки маслиново масло.