Крем супа с печурки и манатарки


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    печурки
  • 2 ч. л.
    сушени манатарки
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 ч. л.
    царевично нишесте
  • 100 мл
    готварска сметана
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз
  • 1 л
    вода
  • 2 с. л.
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Печурките се нарязват на малки парчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се запържва за кратко в маслиновото масло. Посолява се и когато омекне, се прибавят чесънът и нарязаните гъби. Оставя се да къкри 10 минути, като от време на време се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се сушените манатарки, малко мащерка и прясно смлян черен пипер. Налива се водата (или зеленчуков бульон) и се готви 15 - 20 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Супата се пасира до гладка консистенция. Връща се на огъня, прибавя се нишестето, предварително разтворено в малко студена вода и се готви още няколко минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    При необходимост супата се овкусява с още сол и черен пипер. Накрая се прибавят сметаната и ситно нарязаният магданоз. По желание може да се поръси с капки маслиново масло.

Подобни рецепти