Многоцветно пиле с чедър


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    пилешки гърди
  • 0.5 ч. л.
    мащерка
  • 3 с. л.
    маслиново масло
  • 2 бр.
    домати
  • 1 бр.
    малка глава червен лук
  • 1 бр.
    тиквичка
  • 1 бр.
    жълта чушка
  • 200 г
    сирене „Чедър“
  • 20 г
    настърган пармезан
  • 1 с. л.
    галета

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилето се поръсва със сол, черен пипер и мащерката. Добавя се малко маслиново масло. Върху всяко пилешко филе се правят 5 разреза, като се внимава, месото да не се среже до края.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите, лукът, тиквичката и чушката се нарязват на тънки ивици. В разрезите на месото се поставя парче от всеки зеленчук.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешкото се слага в тава, покрита с хартия за печене. Всяко парче се поръсва обилно с настърган чедър и пармезан, смесен с галета. Прибавят се маслиново масло и подправки на вкус. Ястието се пече в загрята на 200 °С фурна за около 25 минути.

Подобни рецепти