Омлет с агнешки дреболии


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
агнешки комплект
120 мл
маслиново масло
1 връзка
пресен лук
100 мл
бяло вино
4 стръка
копър
8 бр.
яйца
4 стръка
мента

Приготвяне

1
Агнешкият комплект се сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета. Пресният лук се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното маслиново масло. Прибавят се нарязаните дреболии и всичко се запържва. Налива се виното и се оставя да къкри около 10 минути под капак, докато се изпари.
2
Яйцата се разбиват добре с бъркалка (може и с миксер), копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съдът се слага в загрята на 200 °С фурна с вентилатор за около 8 минути.
3
Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.

Подобни рецепти