Пълнени калмари със сушени домати и сирене "Фета"


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
туби от калмари
200 г
сирене „Фета“
100 г
орехи
3 бр.
сушени домати
10 бр.
див лук
0.25 връзка
магданоз
1 щипка
риган
50 г
галета
4 с. л.
маслиново масло
3 скилидки
чесън
50 мл
бяло вино
100 г
краве масло

Приготвяне

1
Тубите се измиват и се проверява дали е махната цялата средна кост. Сиренето се намачква в купа. Прибавят се счуканите орехи, галетата, риганът и наситнените сушени домати, див лук и магданоз. Разбърква се добре.
2
Тубите се пълнят със сместа и се затварят с клечки. Пекат се на скара или грил тиган, по 2–3 минути от всяка страна, като от време на време се мажат с маслиново масло.
3
Не трябва да се прекалява с термичната обработка, за да не станат жилави.
4
Чесънът за соса се запържва в маслиново масло. Налива се виното, прибавя се маслото и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Готовите калмари се поднасят със соса.

Подобни рецепти