Пържоли със задушен грах и домати


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
свинско бонфиле
4 бр.
яйца
300 г
галета
450 г
замразен грах
200 г
чери домати
2 скилидки
чесън
2 с.л.
маслиново масло
0.5 ч.л.
суха мащерка
60 г
лук

Приготвяне

1
Месото се реже на тънки пържоли, които се поръсват със сол и черен пипер.
2
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сол, черен пипер и мащерката.
3

Всяка от пържолите се овалва в галета, след това се потапя в разбитите яйца и после отново в галета. Пържат се в олио (с дълбочина 2 см) на умерен огън до златисто.

Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

4
След това се подреждат в подходящ съд, покриват се с капак и се държат така няколко минути. По този начин месото ще остане меко и сочно.
5
Лукът за гарнитурата се нарязва на ситно и се запържва за кратко в сгорещеното маслиново масло, прибавя се наситненият чесън.
6
Сипва се грахът, малко вода, овкусява се със сол и черен пипер и всичко се задушава 15 минути под капак. Прибавят се нарязаните доматчета и се оставя на огъня за още малко.
7
Ястието се поднася топло, като в чинии се разпределят пържолите, а около тях се слага от гарнитурата.

Подобни рецепти