Пъстърва по класическа френска рецепта


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
пъстърва
2 с. л.
краве масло
2 с. л.
олио
2 с. л.
каперси
2 с. л.
лимонов сок
0.25 връзка
магданоз

Приготвяне

1
Рибата се филетира и кожата се отстранява.
2
Филетата се подсушават и се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и излишното се изтупва.
3
Запържват се от двете страни, до златисто, в силно сгорещено олио.
4
Маслото се слага на умерен огън и се готви, докато стане златистокафяво и с приятен орехов аромат. Прибавят се лимоновият сок, наситненият магданоз и накълцаните каперси. Разбърква се и се дърпа от котлона.
5
Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.

Подобни рецепти