
Патешки бутчета с маслини, патладжани и домати, поднесени с пюре от тиква
Време за приготвяне
120 минТрудност
категория
- Рецептите на chef Ангелов
- Основни ястия
Съставки за
Порции
- 4 бр.патешки бутчета
- 600 гтиква
- 30 гкраве масло
- 0.5 бр.глава целина
- 2 главилук
- 2 бр.моркови
- 4 скилидкичесън
- 1 с. л.брашно
- 300 млпилешки бульон
- 200 млчервено вино
- 400 млбелени домати от консерва
- 1 с. л.кафява захар
- 1 ч. л.сух риган
- 100 гзелени маслини
- 100 гчерни маслини (без костилки)
- 0.5 бр.портокал
- 100 гчери домати
- 1 бр.патладжан
- 100 млмаслиново масло
Съставки
Съставки за
Порции
- 4 бр.патешки бутчета
- 600 гтиква
- 30 гкраве масло
- 0.5 бр.глава целина
- 2 главилук
- 2 бр.моркови
- 4 скилидкичесън
- 1 с. л.брашно
- 300 млпилешки бульон
- 200 млчервено вино
- 400 млбелени домати от консерва
- 1 с. л.кафява захар
- 1 ч. л.сух риган
- 100 гзелени маслини
- 100 гчерни маслини (без костилки)
- 0.5 бр.портокал
- 100 гчери домати
- 1 бр.патладжан
- 100 млмаслиново масло
Приготвяне
- accessibility.recipes.cookingstepПатешките бутчета се намазват с масло, посоляват и се слагат да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.
- accessibility.recipes.cookingstepТиквата се нарязва на кубчета, полива се с 50 мл маслиново масло, овкусява се със сол и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 35 минути. След това се пасира на пюре с 30 г масло.
- accessibility.recipes.cookingstepОстаналото маслиново масло се загрява в тиган и в него се запържват нарязаните на едро целина, лук, морков и 2 скилидки чесън. Посоляват се, сипва се лъжицата брашно и се пържи, докато стане златисто.
- accessibility.recipes.cookingstepНаливат се пилешкият бульон и червеното вино и съдът се оставя на огъня, докато течността се редуцира наполовина. След това се добавят доматите, захарта, чаена лъжичка от сухия риган, сол, маслините и настърганата портокалова кора и чери доматите.
- accessibility.recipes.cookingstepПечените патешки бутчета се изваждат от фурната и се прехвърлят в соса от домати и маслини. Оставят се да къкрят на котлона, докато станат крехки.
- accessibility.recipes.cookingstepПатладжанът се нарязва на големи кубчета и се пържи в сгорещено маслиново масло. Подправя се с наситнени 2 скилидки чесън, сух риган и сол на вкус.
- accessibility.recipes.cookingstepВ чиния се сипва от пюрето, отгоре се слага едно бутче, сипва се от доматения сос с маслини, слагат се пържени патладжани, поръсва се с наситнен магданоз и черен пипер и се декорира с листенца босилек.