Печени картофи със салвия и пресен лук


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
едри пресни картофи
20 г
краве масло
1 стрък
магданоз
3 стръка
пресен лук
3 стръка
салвия
4 с. л.
маслиново масло
0.5 ч. л.
чесън на прах

Приготвяне

1
Картофите се измиват добре, подсушават се и се нарязват по дължина.
2
Слагат се в тава, добавят се накъсаните стръкове салвия, магданозът, сол, черен пипер и чесънът.
3
Поливат се с маслиновото и разтопеното краве масло, разбърква се добре и се пече в загрята на 200ºC фурна за 40–50 минути, докато картофите станат златисти.
4
Поднасят се със стръкове пресен лук, марули или месо.
5
По желание можете да изпечете и стръковете лук заедно с картофите и подправките.

Подобни рецепти