Пикантна пица


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

320 г
брашно
20 г
жива мая
1 ч. л.
захар
1 ч. л.
сол
2 с. л.
олио
200 мл
лют кетчуп
200 г
настъргано сирене „Едам“
200 г
пикантен салам
80 г
печурки
6 бр.
зелени маслини
1 ч. л.
сух риган

Приготвяне

1
Маята се разтваря в 3 с. л. топла вода. Добавя се захарта и се оставя на топло място за около 5 минути.
2
Смесват се брашното, солта, олиото и маята. Постепенно се сипват 200 мл топла вода до замесването на меко тесто. Покрива се и се оставя на топло място да втаса, докато удвои обема си (около 30 минути).
3
Тестото се разточва до размера на съда. Намазва се с кетчупа, поръсва се с риган и настърганото сирене. Отгоре се разпределят резените салам, нарязаните на филийки гъби и маслините. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Пече се в загрята на 250 градуса фурна за около 10 минути. Сервира се топла.

Подобни рецепти