Питки с пресен лук на тиган


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
брашно
150 мл
вода
1 ч.л.
сол
3 с.л.
олио
1 връзка
пресен лук

Приготвяне

1
Брашното се смесва със солта, залива се с горещата вода и се разбърква.
2
Замесва се тесто, оставя се да почине 1 час, след което се реже на 8 парчета. Всяко се разточва на тънко, намазва се с олио и се поръсва с наситнен пресен лук.
3
Навива се на руло, което се оформя като охлюв (подобно на вита баница). Отново се разточва.
4
Питките се пекат от двете страни в намазан с олио тиган.
5
От това количество стават 8 питки.

Подобни рецепти