Равиоли с месо и доматен сос


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    брашно
  • 3 бр.
    яйца
  • 1 щипка
    сол
  • 5 с. л.
    олио
  • 200 г
    кайма смес
  • 1 глава
    лук
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз
  • 3 с. л.
    маслиново масло
  • 1 скилидка
    чесън
  • 400 г
    домати

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    От брашното, солта, яйцата, 3 с. л. от олиото и около 180 мл топла вода се замесва меко и еластично тесто. Оставя се да почине около 30 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът за плънката се реже на ситно и се запържва в останалото олио до златисто, след което се оставя да се охлади за кратко и се смесва с каймата. Слага се яйцето, овкусява се с магданоза, сол и черен пипер и се разбърква добре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разточва на тънка кора и от него се изрязват равиоли с различни форми. Най-лесният начин е тестото да се нареже на ивици и по 1 ч. л. от плънката да се разпредели върху тях на разстояние от 2 см, след което тестото се прегъва така, че да покрие плънката. За направата на кръгли форми или полумесеци се използва чаша, като краищата се притискат с вилица.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Равиолите се готвят в голямо количество вряща подсолена вода около 10 минути, докато изплуват на повърхността.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се приготвя, като счуканият чесън се слага в сгорещеното маслиново масло, след това се прибавят наситнените домати, овкусява се със сол и черен пипер. По желание се слагат сух риган и наситнен босилек на вкус и се задушава.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовите равиоли се сервират с доматения сос и по желание се поръсват с пармезан.

Подобни рецепти