Риба с картофки


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
филе от лаврак
600 г
бланширани картофи
500 мл
олио
1 бр.
лимон
250 г
брашно
1 бр.
бакпулвер
150 мл
вода
200 мл
прясно мляко
2 с. л.
ябълков оцет
1 бр.
яйце
100 г
майонеза
10 г
горчица
50 г
мариновани краставички
15 г
аншоа от консерва
10 г
магданоз
20 г
див лук

Приготвяне

1
Брашното се смесва с бакпулвера, водата, млякото и оцета. Прибавят се леко разбитото яйце и сол и се разбърква. Сместа се оставя да почине 15 минути.
2
Киселите краставички, аншоата, магданозът и дивият лук се нарязват на ситно. Майонезата се смесва с горчицата, прибавят се наситнените продукти, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. Киселинността на соса се регулира от количеството мариновани краставички или няколко добавени капки лимонов сок.
3
Рибните филета се режат на големи парчета, посоляват се, овалват се в панировката и се пържат на маслена баня.
4
В отделен съд, с половината количество олио, се пържат картофите. Рибата и картофите се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Картофите се посоляват и се сервират с рибата, соса и резенче лимон.

Подобни рецепти