Ризото със скариди


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    ориз „Арборио“
  • 320 г
    скариди
  • 2 скилидки
    чесън
  • 100 мл
    бяло вино
  • 60 г
    краве масло
  • 40 г
    настърган пармезан
  • 80 мл
    маслиново масло
  • 1.4 л
    рибен бульон
  • 1 стрък
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Скаридите се посоляват и се запържват в 60 мл маслиново масло. Прибавя се наситненият чесън и се пържи за кратко, колкото да побелее. Налива се виното и сместа се готви, докато се редуцира алкохолът, след което скаридите се изваждат и се оставят настрана.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В същия съд се слага оризът, глазира се и когато стане прозрачен, постепенно се налива горещият бульон. Посолява се и сместа се готви на слаб огън за 20 минути, като се разбърква непрекъснато и се долива бульон.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлонът се изключва, към ориза се прибавят първо настърганият пармезан, след това маслото и накрая скаридите.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се овкусява с останалото маслиново масло, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.

Подобни рецепти