Ризото със скариди


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
ориз „Арборио“
320 г
скариди
2 скилидки
чесън
100 мл
бяло вино
60 г
краве масло
40 г
настърган пармезан
80 мл
маслиново масло
1.4 л
рибен бульон
1 стрък
магданоз

Приготвяне

1
Скаридите се посоляват и се запържват в 60 мл маслиново масло. Прибавя се наситненият чесън и се пържи за кратко, колкото да побелее. Налива се виното и сместа се готви, докато се редуцира алкохолът, след което скаридите се изваждат и се оставят настрана.
2
В същия съд се слага оризът, глазира се и когато стане прозрачен, постепенно се налива горещият бульон. Посолява се и сместа се готви на слаб огън за 20 минути, като се разбърква непрекъснато и се долива бульон.
3
Котлонът се изключва, към ориза се прибавят първо настърганият пармезан, след това маслото и накрая скаридите.
4
Ястието се овкусява с останалото маслиново масло, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.

Подобни рецепти