Рула от свинско бонфиле


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
свинско бонфиле
3 бр.
чушки с различен цвят
1 скилидка
чесън
0.25 ч. л.
сухи люти чушки
0.5 ч. л.
риган
30 мл
маслиново масло
20 мл
балсамов оцет

Приготвяне

1
Чушките се режат на ивички, а чесънът се накълцва. Запържват се в маслиновото масло, докато омекнат леко. Прибавят се стритите люти чушлета, риганът, балсамовият оцет, сол и черен пипер. Разбърква се и съдът се дърпа от котлона. Оставят се да се охладят.
2
Месото се почиства от ципите и се нарязва на тънки парчета по диагонал. Начуква се и се овкусява със сол и черен пипер. Във всяко парче месо се слага по малко от зеленчуковата плънка.
3
Навиват се стегнати рула, които се фиксират с клечки за зъби. Намазват се с маслиново масло и се пекат от всички страни върху силно загрят грил. Клечките се изваждат. Рулата се поднасят топли с гарнитура по избор.

Подобни рецепти