Супа от авокадо, спанак, фъстъци и сусам


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 100 г
    пресен спанак
  • 3 бр.
    авокадо
  • 200 г
    заквасена сметана
  • 500 мл
    прясно мляко
  • 50 г
    маслиново масло
  • 50 г
    фъстъци
  • 10 г
    сусам
  • 3 бр.
    филии черен хляб

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Спанакът се бланшира за кратко в подсолена вода, след което се отцежда, охлажда се и се нарязва. Авокадото се разполовява, обелва се, костилката се отстранява и месестата част се нарязва на кубчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пасира се със спанака, прибавя се заквасената сметана и постепенно се налива прясното мляко, докато се получи желаната гъстота. Супата се овкусява с 20 мл маслиново масло и сол.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се реже на кубчета с размер 3х3 см. Слагат се в тава, поръсват се с 30 мл маслиново масло и се пекат в загрята на 180°С фурна 5–8 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Супата се сервира добре охладена, поръсена с наситнените фъстъци и със сусам. По желание може да се овкуси с малко лимонов сок. Крутоните се поднасят със супата.

Подобни рецепти