Супа от кисело зеле и наденица


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    кисело зеле
  • 4 бр.
    картофи
  • 2 бр.
    наденица
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 3 с. л.
    олио
  • 2 бр.
    дафинов лист
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на ситно и се слага в сгорещеното олио.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Когато стане прозрачен, се добавят накълцаните чесън и нарязното кисело зеле. Ако зелето е много кисело, измийте го под течаща вода. Внимавайте с добавянето на солта или въобще я пропуснете.


  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се вода, като нивото и трябва да е 3–4 см над продуктите и се прибавят сол, черен пипер, кимион на зърна на вкус и дафиновият лист.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Готви се 20 минути на умерен огън, след което се слагат обелените и нарязани на малки кубчета картофи, както и наденицата – на колелца.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Щом картофите омекнат, се поръсва с магданоза и се поднася.

Подобни рецепти