Супа от леща с наденица


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    леща
  • 3 бр.
    сурови наденици
  • 1 бр.
    морков
  • 1 стрък
    праз
  • 50 г
    глава целина
  • 2 скилидки
    чесън
  • 400 г
    домати на кубчета от консерва
  • 1 л
    пилешки бульон
  • 0.5 връзка
    копър
  • 1 ч.л.
    лют червен пипер на люспи
  • 1 ч.л.
    риган
  • 1 ч.л.
    суха мащерка

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лещата се слага в студена вода и се вари, докато омекне. Отцежда се и се облива със студена вода.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Наденицата се запържва цяла в тенджера, без мазнина, до златисто. Охлажда се и се нарязва на шайби.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В същия съд в мазнината от наденицата се запържват нарязаните на ситно зеленчуци – праз, чесън, целина, морков. Прибавя се лютият червен пипер и всичко се запържва до златисто.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се бульонът и всичко се оставя да къкри около 20 минути. Слагат се доматите, лещата, наденицата, сол, черен пипер, риганът, мащерката и се оставя да къкри на котлона за още 10 минути под капак.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато супата е готова, се прибавя нарязаният на ситно копър, разбърква се и се сервира.

Подобни рецепти