Супа с пащърнак


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    пащърнак
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 с. л.
    настърган джинджифил
  • 1 бр.
    глава целина
  • 1 л
    месен бульон
  • 200 мл
    подсладена сметана
  • 1 ч. ч.
    дребни гъби

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се почистват и се нарязват. Лукът се сотира в малко маслиново масло, след което се прибавят чесънът и джинджифилът. Пащърнакът се сотира за 10 минути. Налива се бульонът, посолява се и супата се готви около 15 минути, след като заври. (Може да замените месния бульон с вода.)
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пасира се, сипва се сметаната и се готви още 1–2 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се пържат за кратко в малко краве масло и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Супата се сервира с гъбите и по желание се гарнира с наситнен див лук и крутони.

Подобни рецепти