Свински пържоли с гъби


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
свински вратни пържоли (без кост)
50 г
лук
2 скилидки
чесън
150 г
настъргано сирене „Гауда”
2 бр.
домати
100 мл
бяло вино
4 бр.
филии хляб за тостер
1 щипка
суха мащерка
3 с. л.
олио
1 с. л.
наситнен магданоз
2 с. л.
краве масло
4 с. л.
редуциран балсамов оцет
500 г
гъби (печурки, кладница)

Приготвяне

1
Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка. Запържват се в умерено загрятото олио, докато покафенеят.
2
В друг съд се загрява маслото и се запържва наситненият лук. Когато стане прозрачен, се добавят смачканият чесън и нарязаните гъби. Сотират се, докато течността почти се изпари. Налива се виното и се посолява. Поръсва се с магданоза.
3
Всяка пържола се слага върху филия, покрива се с резени домати и се поръсва с настърганото сирене. Слагат се в загрята на 200 ºC фурна и се пекат за 5 минути, докато сиренето се разтопи.
4
Поднасят се топли със сотираните гъби. Чиниите се украсяват с балсамов оцет, за да обогати вкуса на ястието. Поднася се със салата от марули, домати и маслини.

Подобни рецепти