Свинско филе с кокос върху басмати с манго сос


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
свинско бонфиле
200 г
ориз „Басмати“
200 мл
кокосово мляко
200 г
кокосови стърготини
1 ч.л.
куркума
20 г
джинджифил
80 г
целина
80 г
тиквички
80 г
моркови
1 връзка
пресен лук
5 г
сол
1 бр.
настъргана кора от лайм
100 мл
соев сос
80 мл
сос от стриди
80 мл
сос сладко чили
80 г
царевично нишесте
1 л
олио
50 мл
сладко-кисел сос

Приготвяне

1
В тендежера се сипват 200 мл вода, оризът, кокосовото мляко и куркумата. След като заври, огънят се намалява до минимум и към ориза се прибавят нарязаните на малки кубчета джинджифил, целина, тиквичка и морков.
2
Готви се около 10–12 минути, докато оризът поеме течността. Посолява се и се прибавя кората от лайм и наситнени пера пресен лук.
3
Свинското бонфиле се нарязва на тънко и се маринова със соевия сос, сладкото чили и соса от стриди. Оставя се в хладилник за 30 минути. Маринованото филе се овалва в смес от кокосовите стърготини и царевичното нишесте. Пържи се до златисто в силно загрятото олио, за около 4-5 минути. След това се отцежда върху кухненска хартия.
4
Свинското филе се глазира в загрят тиган с малко мазнина, сладко-киселия сос и наситенен пресен лук. Сервира се, като в чиния се слага оформен с лъжица ориз и върху него се разпределят свинските филета. Гарнира се с тънки резени лайм и се поръсва с черен сусам.

Подобни рецепти