Свинско конфи с глазирани ябълки


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 бр.
    свински котлети
  • 340 г
    краве масло
  • 200 г
    свинска мас
  • 4 скилидки
    чесън
  • 4 стръка
    розмарин
  • 4 бр.
    звезден анасон
  • 4 бр.
    дафинов лист
  • 8 бр.
    бахар на зърна
  • 7 стръка
    мащерка
  • 3 бр.
    зелена ябълка
  • 2 бр.
    червена ябълка
  • 1 глава
    лук
  • 2 с. л.
    маслиново масло
  • 50 г
    кафява захар
  • 100 г
    мед
  • 330 мл
    ябълково вино (сайдер)
  • 200 мл
    телешки бульон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    300 г от маслото се разтопяват на бавен огън и пяната се отстранява.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В съд за печене последователно се добавят свинската мас, пречистеното масло, смачканите скилидки чесън, 2 стръка розмарин, 2 броя звезден анасон, дафиновите листа, 3 зърна бахар и 3 стръка мащерка.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Свинските котлети се почистват от мазнините, които се наситняват и се посоляват. Оставят се настрана.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлетите се слагат в съда и се пекат в загрята на 130 градуса фурна за 80 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Двата вида ябълки се нарязват на лодки с дебелина от около 2 см.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Изрязаната мазнина от котлетите се запържва в маслиново масло, добавят се наситненият лук, ябълките, 2 стръка розмарин и останалият звезден анасон. Налива се ябълковият сайдър, грубо стритият черен пипер, телешкият бульон и кафявата захар. Сипва се медът, нарязано на кубчета масло (40 г), посолява се и се подправя с останалата мащерка.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлетите се сервират с глазираните ябълки.

Подобни рецепти