Телешко с дюли и сливи


Време за приготвяне
270 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
телешка плешка
2 бр.
дюли
2 бр.
моркови
2 бр.
белени домати от консерва
2 бр.
картофи
1 бр.
патладжан
200 г
сушени сливи
2 глави
лук
2 скилидки
чесън
2 с. л.
олио
0.25 ч. л.
куркума
2 ч. л.
сол
0.5 ч. л.
черен пипер
0.25 ч. л.
кориандър
0.25 ч. л.
индийско орехче
0.5 ч. л.
смлян кимион
0.25 ч. л.
канела
1 бр.
кардамон

Приготвяне

1
Лукът, картофите, морковите, патладажанът и дюлите се обелват и се нарязват на тънки шайби. Месото се нарязва на тънко като за шницел.
2
Чесънът се наситнява.
3
В керамичен съд, намазан с олиото, се подреждат продуктите в следния ред: лук, сол, месо, чесън, дюли, патладжан, моркови, картофи. Най-отгоре се слагат сливите.
4
Доматите се пасират с подправките – кардамон, кимион, канела, индийско орехче, кориандър, куркума, черен пипер и сол.
5
Сосът се изсипва върху продуктите в съда. Похлупва се и ястието се пече 4 часа в загрята на 150°С фурна с вентилатор.

Подобни рецепти