Заешко роле с бекон и горчица


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия
  • Да вечеряме заедно

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    заек
  • 1 бр.
    белтък
  • 100 мл
    сметана
  • 250 г
    бекон
  • 2 с.л.
    паста от червено къри
  • 12 бр.
    аспержи
  • 12 бр.
    чери домати
  • 1 щипка
    сол
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 80 г
    краве масло
  • 60 г
    брашно
  • 1 л
    телешки бульон
  • 100 мл
    сметана
  • 2 с.л
    ретро горчица

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Заекът се обезкостява, като месото от бутчето и плешката се реже на малки кубчета, а коремът, гърбът и филетата се запазват цели.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Плънката се приготвя, като месото от бутчетата и плешката се блендира с белтъка, добавят се сметаната и пастата от червено къри. Пресипва се в купа.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху прозрачно фолио се разпределя беконът. Отгоре се поставя цялото парче обезкостен гръб и корем. Посолява се и върху него се слага плънката. Отгоре се поставя и посоленото бонфиле. Завива се на руло, което се пристяга внимателно.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Охлажда се в хладилник за 15 минути. Изважда се внимателно от фолиото и се прехвърля в намазнена с 30 мл маслиново масло тава. Пече се на 180 градуса за 25 минути. 10 минути преди рулото да се извади от фурната, се слагат да се изпекат обелените аспержи и чери доматите, предварително овкусени със сол и останалото маслиново масло.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се запържва в 60 г от маслото, сипва се бульонът и се готви 10 минути. Добавят се сметаната и горчицата и след като се отстрани от огъня, се монтира с останалото масло.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Рулото се нарязва на порции. В чиния се сервира от соса, отгоре се слага парче от рулото, аспержите нарязани по диагонал и чери домат. Гарнира се с розмарин и прясно смлян черен пипер.

Подобни рецепти