Заешко роле с бекон и горчица


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия
  • Да вечеряме заедно

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
заек
1 бр.
белтък
100 мл
сметана
250 г
бекон
2 с.л.
паста от червено къри
12 бр.
аспержи
12 бр.
чери домати
1 щипка
сол
50 мл
маслиново масло
80 г
краве масло
60 г
брашно
1 л
телешки бульон
100 мл
сметана
2 с.л
ретро горчица

Приготвяне

1
Заекът се обезкостява, като месото от бутчето и плешката се реже на малки кубчета, а коремът, гърбът и филетата се запазват цели.
2
Плънката се приготвя, като месото от бутчетата и плешката се блендира с белтъка, добавят се сметаната и пастата от червено къри. Пресипва се в купа.
3
Върху прозрачно фолио се разпределя беконът. Отгоре се поставя цялото парче обезкостен гръб и корем. Посолява се и върху него се слага плънката. Отгоре се поставя и посоленото бонфиле. Завива се на руло, което се пристяга внимателно.
4
Охлажда се в хладилник за 15 минути. Изважда се внимателно от фолиото и се прехвърля в намазнена с 30 мл маслиново масло тава. Пече се на 180 градуса за 25 минути. 10 минути преди рулото да се извади от фурната, се слагат да се изпекат обелените аспержи и чери доматите, предварително овкусени със сол и останалото маслиново масло.
5
Брашното се запържва в 60 г от маслото, сипва се бульонът и се готви 10 минути. Добавят се сметаната и горчицата и след като се отстрани от огъня, се монтира с останалото масло.
6
Рулото се нарязва на порции. В чиния се сервира от соса, отгоре се слага парче от рулото, аспержите нарязани по диагонал и чери домат. Гарнира се с розмарин и прясно смлян черен пипер.

Подобни рецепти