Лукът и чесънът се почистват и нарязват. Картофът и морковът се обелват.
2
В тенджера се загрява маслиновото масло. Слагат се лукът и чесънът и се сотират леко, като от време на време се разбъркват. След 5 минути се прибавят зеленият фасул, грахът, нарязаните на дребно морков и картоф.
3
Налива се зеленчуковият бульон, овкусява се с черен пипер и сол и се оставя да къкри 15 минути, докато зеленчуците омекнат. Супата се дърпа от огъня, в чиния се изваждат част от зеленчуците, а останалата супа се пасира.
4
Зеленчуците се връщат обратно в съда, прибавят се наситненият магданоз и лимоновият сок, разбърква се и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
зелен фасул
100 г
грах
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 бр.
картоф
700 мл
зеленчуков бульон
4 стръка
магданоз
2 с. л.
маслиново масло
1 с. л.
лимонов сок
Приготвяне
1
Лукът и чесънът се почистват и нарязват. Картофът и морковът се обелват.
2
В тенджера се загрява маслиновото масло. Слагат се лукът и чесънът и се сотират леко, като от време на време се разбъркват. След 5 минути се прибавят зеленият фасул, грахът, нарязаните на дребно морков и картоф.
3
Налива се зеленчуковият бульон, овкусява се с черен пипер и сол и се оставя да къкри 15 минути, докато зеленчуците омекнат. Супата се дърпа от огъня, в чиния се изваждат част от зеленчуците, а останалата супа се пасира.
4
Зеленчуците се връщат обратно в съда, прибавят се наситненият магданоз и лимоновият сок, разбърква се и се сервира.