Магданозена супа с топчета


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    кайма смес
  • 1 л
    пилешки бульон
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 броя
    дафинов лист
  • 2 връзки
    магданоз
  • 4 стръка
    мащерка
  • 1 бр.
    яйце
  • 4 бр.
    филии бял хляб
  • 300 г
    стеблена целина
  • 1 бр.
    картоф

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Целината се обелва и се нарязва на кубчета. Лукът и чесънът се наситняват. Слагат се дафиновите листа, половината от стръковете магданоз и обеленият и нарязан на едро картоф.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се бульонът и се готви, докато всички зеленчуци омекнат. Дафиновите листа се отстраняват, супата се овкусява със сол и черен пипер и се пасира.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Каймата се смесва с предварително накиснатия и отцеден хляб, яйцето, накъсаната мащерка, сол и черен пипер. От нея се оформят малки топчета и се пускат в горещата супа.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Вари се на слаб огън, до готовност на топчетата. Накрая се прибавя останалият наситнен магданоз и се поднася.

Подобни рецепти