Рибена чорба


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 кг
    набор за рибена супа от сьомга
  • 200 г
    бяла риба
  • 300 г
    картофи
  • 2 бр.
    моркови
  • 1 бр.
    глава целина (със зелената част)
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 бр.
    домат
  • 50 г
    краве масло
  • 1 бр.
    лимон
  • 0.5 връзка
    девесил

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Наборът за супа се покрива със студена вода и към него се добавят дръжките от девесила и стеблата от целината. Слага се да къкри на слаб огън за 20 минути, като се отпенва.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В друг съд се загрява маслото и в него се задушават лукът, морковите, целината и чесънът, нарязани на ситно.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Към зеленчуците се налива прецеденият през марля рибен бульон и се оставя да къкри на слаб огън 10–15 минути. Прибавят се картофите – нарязани на кубчета, и доматът – нарязан на едро. Посолява се и се оставя за още 15 минути на слаб огън.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    От набора за супа се почистват костите. Бялата риба се нарязва на кубчета и се прибавя в тенджерата заедно с морска сол и черен пипер. Силата на огъня се увеличава.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Накрая се слага месото от сьомгата, поръсва се с наситнения девесил и се овкусява със сока от лимона. Супата се поднася топла.

Подобни рецепти