Супа от моркови и орехови крекери със синьо сирене


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
моркови
1 глава
лук
3 скилидки
чесън
2 стръка
мащерка
50 мл
маслиново масло
500 мл
зеленчуков бульон
250 г
брашно
1 ч. л.
сол
1 ч. л
чесън на прах
50 г
настърган пармезан
100 г
сирене „Горгонзола”
100 г
краве масло
1 бр.
яйце
100 г
печени орехи

Приготвяне

1
Брашното, солта и черен пипер на вкус се смесват с настъргания пармезан и чесън на прах. Смесват се в кухненски робот и се добавят студеното масло, настърганата горгонзола и яйцето. Ако тестото стане сухо, се добавят 1 – 2 с. л. вода.
2
Оформя се дълго парче с формата на цилиндър, което се овалва в наситнените орехи. Завива се в кухненско фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
3
След това тестото се вади от хладилника и се реже на парчета, които се разпределят върху тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 15 минути, на 180 градуса, докато започнат да стават златисти по краищата. Остават се настрани да се охладят.
4
Морковите се почистват и заедно с нарязаната на 4 глава лук и скилидките чесън и стръковете мащерка се слагат в тава, поръсват се с маслиново масло и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, докато морковите започнат да омекват.
5
Всичко се пасира в кухненски робот, като постепенно се добавя бульонът, докато се получи желаната гъстота.Когато използвате кухненски робот, тестото се предпазва от затопляне, а това е важно, за да се получи хрупкав резултат.
6
Премества се в тенджера, оставя се да заври и се подправя на вкус със сол и черен пипер.
7
По желание супата се гарнира с бита сметана и се сервира заедно с крекерите.

Подобни рецепти