Таратор с маслини и пресен лук


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    кисело мляко
  • 150 г
    маслини „Каламата“
  • 1 бр.
    зелена чушка
  • 1 бр.
    краставица
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 2 с. л.
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслините се режат на шайби. Краставицата се бели и се реже на кубчета. Чушката също се реже на кубчета. Лукът се наситнява.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Киселото мляко се смесва с 300–400 мл вода и се разбърква. Овкусява се със сол и маслиново масло. Добавят се нарязаните маслини и зеленчуците. Разбърква се и се охлажда.

Подобни рецепти