Таратор с маслини и пресен лук


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
кисело мляко
150 г
маслини „Каламата“
1 бр.
зелена чушка
1 бр.
краставица
2 стръка
пресен лук
2 с. л.
маслиново масло

Приготвяне

1
Маслините се режат на шайби. Краставицата се бели и се реже на кубчета. Чушката също се реже на кубчета. Лукът се наситнява.
2
Киселото мляко се смесва с 300–400 мл вода и се разбърква. Овкусява се със сол и маслиново масло. Добавят се нарязаните маслини и зеленчуците. Разбърква се и се охлажда.

Подобни рецепти