Зелена супа с киселец


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
картофи
1 бр.
морков
100 г
лук
1200 мл
пилешки бульон
200 г
прясно зеле
100 г
листа от киселец
100 г
заквасена сметана
1 бр.
яйца
1 ч. л.
наситнен копър
1 с. л.
наситнен магданоз
2 с. л.
краве масло

Приготвяне

1
Зелето и киселецът се нарязват на ивици.
2
Лукът се наситнява и се запържва в разтопеното масло, докато стане прозрачен.
3
Добавят се пилешкият бульон, нарязаните на кубчета морков и картофи и след като заврат, се готви 15 минути. Слагат се киселецът, зелето и магданозът и се отстранява от огъня.
4
Овкусява се със сол и черен пипер и супата се оставя покрита за 5 минути.
5
Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на половини по дължина.
6
В чинии се слага парче яйце, лъжица заквасена сметана, малко копър и се залива с топлата супа.

Подобни рецепти